VAP 2020

Wil je een keertje komen kijken bij ExpresZo? Dat kan! Sluit lekker aan bij een van onze VAPs en leer de Leeden echt kennen onder het genot van kleine biertjes in grote hoeveelheden.

Voor de aftrap van het VAP-seizoen 2020 begeven wij ons tijdens deze eerste VAP naar het restaurant bovenin de Quintage om -de naam zegt het al- in één avond zo veel mogelijk van Bruno’s heerlijke spareribs weg te werken. Kom ons versterken op deze avond waarop we ons steentje bijdragen aan het halveren van de veestapel en waarbij ook het gerstenat rijkelijk zal vloeien!

In den beginne was er Chaos. Kom elkaar dus lekker kapot rammen bij bubbelvoetbal. Vermoeid na een paar potjes? Schroef dan je hoofd eraf met een potje bierpong, juffen, Stef Stuntpiloot, of natuurlijk gewoon mexxen. Of plof lekker op de bank en eet je helemaal rond met sappige hamburgers.

Al sinds mensenheugenis is het officiële Dispuutsdrankje van ExpresZo het rode goud uit Portugal: port. Daarom krijgt iedereen aan het begin van deze legendarische avond zijn eigen fles om deze, onder het genot van een potje van het edele spel dat ook wel klaverjas genoemd mag worden, tegen het einde van de avond leeg te hebben gedronken. De kater komt toch later, dus vergeet de toekomstige hoofdpijn en speel als doorgewinterd kaartspeler een pitje tegen zelfs de beste ExpresZo’s. Of waag een poging bij één van de andere spellen zoals bussen of mexxen.

Op deze vrijdagavond zonder eindtijd gaan we naar de hoofdstad. Wat volgt is een avond lang vooroordelen en zelfspot in een van de beste comedycafés van Nederland. En laat dat nou net zijn waar een èchte ExpresZo het meest op zijn gemak is. Vooraf gaan we natuurlijk eten en achteraf een dansje wagen in één van Amsterdams vele kroegen.

Er zijn weinig hardere sporten dan croquet. Heb je voor rugby een hamer nodig? Dacht het niet. Kom in je beste imitatie van Engels ‘old money’ naar onze English garden party samen met het Leids Damesdispuut Galopines. Leer de subtiliteiten van het croquet beheersen. Maar gebruik het vooral als excuus om goudgele rakkers achterover te slaan en kroketten weg te beuken.

Is de VAP tot nu je ook zo goed bevallen? Smaakt dit
naar meer? Kom bij ons langs op de Pilaaravond en wie
weet valt jou een uitnodiging ten deel. Wij zijn de hele
avond te vinden in het Jantje van Leiden café aan de
Hartesteeg, bij de Hooglandse Kerk.

Ben je door naar de volgende ronde? Dan mag jij met ons mee op de eerste uitnodigingsactiviteit. Houd je avond vrij, want we gaan he-le-maal los.

Nog niet vermoeid na zo een lange VAP-periode, of nog
steeds op zoek naar het beste Dispuut? Kom dan lekker
poolen en darten met de mannen van ExpresZo en kom
kijken wie als eerste z’n oog kwijt is aan een slecht
gegooide dartpijl!

Gefeliciteerd! Je staat aan de vooravond van een aankomend ExpresZo lidmaatschap. Dit is je kans om alle Leeden nog een keer tegen het lijf te lopen in hun natuurlijke habitat. Wat we gaan doen? Dat is nog een verrassing, maar voor eten wordt in ieder geval gezorgd. Zorg ervoor dat je een slaapplek in Leiden hebt, want we gaan het laat maken!